Οι Κινηματογράφοι στο Ηράκλειο

Nέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, http://www.nekli.gr.

Προβολές τις Δευτέρες στον Κιν/φο Αστόρια

Οι ταινίες θα προβάλλονται από κινηματογραφικό projector σε μορφή DVD, Blu Ray ή ηλεκτρονικό αρχείο mp4. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να προβάλλουμε όποια ταινία θέλουμε, αφού η αίθουσα δε διαθέτει τον εξοπλισμό να προβάλλει ταινίες σε μορφή DCP. Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε αυτή η αλλαγή είναι επειδή το φιλμ έχει εγκαταλειφθεί και υπάρχουν ελάχιστες ταινίες που μπορούν πια να προβληθούν σε αυτή τη μορφή. -

Οι τιμές παραμένουν ως εξής : Κανονικό εισιτήριο : 5 Ευρώ Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, μαθητές, πολύτενκοι, ΑΜΕΑ) : 3 Ευρώ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας : 1 Ευρώ Κάρτα 10 προβολών : 35 Ευρώ Κάρτα 5 προβολών : 20 Ευρώ.

 

ποστερ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ 2018:

Τα Χρόνια της Μεγάλης Ζέστης
( Ελληνικό [1991] )
Δε2130
Αστόρια (Λέσχη) Δε 26/3/2018

Σκην: Φρίντα Λιάππα
Πρωτ: Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, Περικλής Μουστάκης, Σοφία Σεϊρλή, Γιώργος Κώνστας, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαριτίνα Πάσσαρη

Στα χρόνια της μεγάλης ζέστης μεταφερόμαστε σε ένα καλοκαιρινό παραθαλάσσιο τοπίο. Εκεί ζει μόνη της η Ηλέκτρα, μια νεαρή γυναίκα που δε γνωρίζει το παρελθόν της. Μια μέρα φτάνει στη παραλία ο Παύλος, η μνήμη του οποίου βρίσκεται σε σύγχυση λόγω της μεγάλης ζέστης. Καθώς ο καύσωνας επιδεινώνεται, οι παραθεριστές οδηγούνται σε εκρήξεις. Ένα ερωτικό πάθος ενώνει την Ηλέκτρα και τον Παύλο, ώσπου οι μνήμες ξεκαθαρίζουν επιστρέφοντας στο παρελθόν, όταν μετά από ένα πανηγύρι στην παραλία είχε γίνει ένα φονικό.

Πρόκειται για το κινηματογραφικό κύκνειο άσμα της Φρίντας Λιάππα, μια ποιητική πολυεπίπεδη ταινία με εξαιρετική φωτογραφία από το Νίκο Σμαραγδή και πρωτότυπη μουσική από το Θάνο Μικρούτσικο. Η ταινία αν και προβλήθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, λόγω της ιδιάζουσας μορφής λογοκρισίας που δέχτηκε στην Ελλάδα δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι σήμερα με το κοινό.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για την ταινία
Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για τη σκηνοθέτιδα
Αντί για trailer παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από μια τηλεοπτική συζήτηση με τους Β. Ραφαηλίδη, Α. Δοξιάδη, Γ. Καρυπίδη και Δ. Σαββόπουλο γύρω από την ταινία