Οι Κινηματογράφοι στο Ηράκλειο

Nέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, http://www.nekli.gr.

Η 9η χρονιά της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου μπορεί να χαρακτηριστεί σαν η πρώτη "ψηφιακή" χρονιά λειτουργίας μας. Η λέσχη θα συνεχίσει να φιλοξενείται στον κινηματογράφο Αστόρια Cyta αλλά θα αλλάξει μέσο προβολής. Οι ταινίες θα προβάλλονται από κινηματογραφικό projector σε μορφή DVD, Blu Ray ή ηλεκτρονικό αρχείο mp4. Υπάρχει βέβαια και η ταινία Όσλο 31 Αυγούστου που θα προβληθεί σε φιλμ 35 mm, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να προβάλλουμε όποια ταινία θέλουμε, αφού η αίθουσα δε διαθέτει τον εξοπλισμό να προβάλλει ταινίες σε μορφή DCP. Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε αυτή η αλλαγή είναι επειδή το φιλμ έχει εγκαταλειφθεί και υπάρχουν ελάχιστες ταινίες που μπορούν πια να προβληθούν σε αυτή τη μορφή. -

Οι τιμές παραμένουν ως εξής : Κανονικό εισιτήριο : 5 Ευρώ Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, μαθητές, πολύτενκοι, ΑΜΕΑ) : 3 Ευρώ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας : 1 Ευρώ Κάρτα 10 προβολών : 35 Ευρώ Κάρτα 5 προβολών : 20 Ευρώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16 ΗΤΑΝ ΟΙ:
ποστερ

Αντίκες Φίντελμαν
( Boker tov adon Fidelman [2011] )
Δε2030
Αστόρια (Λέσχη) Δε 28/3/2016 (Τέλος σεζόν)

Σκην.: Γιόσι Μαντμονί
Πρωτ.: Χένρι Ντέιβιντ, Νέμο Κίμτσι, Ρουθ Μπουρεστάιν
Μετά το θάνατο του συνεταίρου του, ο Γιάκοβ Φίντελμαν ανακαλύπτει ότι το κατάστημα με αντίκες και επισκευές παλιών αντικειμένων που διατηρεί, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αναγκάζεται να επανασυνδεθεί με το γιο του, ο οποίος προτείνει να δοθεί το κατάστημα για αντιπαροχή. Όμως ένας νέος μαθητευόμενος έχει μια ιδέα που γεννά ελπίδες.
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιερουσαλήμ 2011, βραβείο Καλύτερης Ταινίας Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι 2011.
Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία
Περισσότερες πληροφορίες για το σκηνοθέτη
Το trailer της ταινίας (υπότιτλοι στα αγγλικά)

Δύο τη Νύχτα
( 2 Night [2011] )
Δε2230
Αστόρια (Λέσχη) Δε 28/3/2016 (τέλος σεζόν)

Σκην.: Ρόι Βέρνερ
Πρωτ.: Γιάρον Μπροβίνσκι, Κέρεν Μπέργκερ, Ομέρ Μπάρνεα
Σε μια πόλη που οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, ένας άντρας και μια γυναίκα ψάχνουν το αδύνατο: μια θέση για παρκάρισμα. Η ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε ένα μπαρ, θέλουν να περάσουν τη νύχτα μαζί, αλλά πρέπει πρώτα να παρκάρουν.
Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Οδησσού 2011, Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου Παρισιού 2011.
Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία
Περισσότερες πληροφορίες για το σκηνοθέτη
Το trailer της ταινίας (υπότιτλοι στα αγγλικά)
ποστερ