Οι Κινηματογράφοι στο Ηράκλειο

Nέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, http://www.nekli.gr.

Η 8η χρονιά λειτουργίας της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου ξεκινά με κάποιες αλλαγές σε σχέση με ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Για τρίτη συνεχή χρονιά στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» CYTA.

Οι νέες τιμές εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής : Κανονικό εισιτήριο : 5 €. Μειωμένο εισιτήριο (μαθητές, φοιτητές, παιδιά άνω των 10 ετών, ΑΜΕΑ, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων) : 3 €. Άνεργοι : 1 €. Παιδιά κάτω των 10 ετών : Ελεύθερη είσοδος.

 

ποστερ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

Η Νύχτα των Ηλιοτροπίων ( La Noche de los Girasoles [2006] )
Δε2000 Δε2230
Κρόνος από Πα 21/2 έως Τε 30/4/08. Αστόρια (Λέσχη) Δε 1/12/2014.

Σκην.: Χόρχε Σάντσες-Καμπεθούδο
Πρωτ.: Καρμέλο Γκόμεζ, Τζούντιθ Ντιακάτε, Κέλσο Μπουγκάλο
Στο μικρό χωριό Ανγκόστο, η ανακάλυψη μιας προϊστορικής σπηλιάς φέρνει την άφιξη ενός γεωλόγου, της φίλης του και του βοηθού του. Το πτώμα μιας κοπέλας εντοπίζεται σε ένα λιβάδι με ηλιοτρόπια. Ένας πωλητής ακούει για το συμβάν στην τηλεόραση ενός ξενοδοχείου. Ο διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος ετοιμάζεται για τη συνταξιοδότησή του, ενώ ο βοηθός του σχεδιάζει να ξεφύγει από την ανία του γάμου και της δουλειάς του. Μέσα από μία σειρά γεγονότων, οι τύχες αυτών των ανθρώπων εμπλέκονται σε έναν ιστό βίας, προδοσίας και φόνων.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

08/12/14 20:00 και 22:30
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΠΙΣΤΗ – PARADIES: GLAUBE (2012, 115’)
Σκην.: Ούλριχ Ζάιντλ
Πρωτ.: Μαρία Χοφστάτερ, Ναμπίλ Σαλέχ, Ναταλία Μπαράνοβα
Η Άννα Μαρία είναι μία γυναίκα γύρω στα 50 που ζει στην Αυστρία. Ο δικός της Παράδεισος ταυτίζεται με την πίστη στον Χριστό και σε αυτόν έχει τάξει τη ζωή και το έργο της. Υποστηρίζοντας το δρόμο της αρετής περιφέρεται από πόρτα σε πόρτα κηρύττοντας το λόγο του Θεού. Ωστόσο, η καθημερινή της ρουτίνα θα ανατραπεί όταν θα επιστρέψει ο σύζυγός της, ένας Αιγύπτιος, μουσουλμάνος, καθηλωμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι. Μία ταινία με γκροτέσκο ύφος που συνδυάζει ευφάνταστα τη θρησκεία με το σεξ.

15/12/14 20:30 και 22:30
ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ – PRANZO DI FERRAGOSTO (2008, 75')
Σκην.: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο
Πρωτ.: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο, Βαλέρια ντε Φρανσίσις, Μαρίνα Κατσότι
Ο Τζιάνι ένας ανύπαντρος πενηντάρης μένει μαζί με τη μητέρα του σ’ ένα διαμέρισμα στη Ρώμη. Λόγω των οικονομικών του δυσκολιών αναγκάζεται να φιλοξενήσει για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου τη μητέρα του διαχειριστή, καταλήγοντας να φροντίζει τέσσερις γηραιές κυρίες με στωικότητα και ηρωισμό. Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον συν-σεναριογράφο του "Γόμορρα", ο οποίος απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2008.

12/01/15 20:30 και 22:30
ΘΕΪΚΟ ΚΟΛΠΟ – SVECENIKOVA DJECA (2013, 93')
Σκην.: Βίνκο Μπρέσαν
Πρωτ.: Κρέζιμιρ Μίκιτς, Νίκσα Μπούτιγιερ
Ένας νεαρός παπάς, σε συνεννόηση με τον τοπικό περιπτερά, τρυπάει όλα τα προς πώληση προφυλακτικά για να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα ενός νησιώτικου χωριού της Κροατίας. Σύντομα, μία σειρά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα προκαλέσουν το απόλυτο χάος και το αφελές σχέδιο θα φανερώσει όλες τις αδυναμίες του. Μια γνήσια διασκεδαστική, κοινωνική σάτιρα, με φόντο τα υπέροχα τοπία των δαλματικών ακτών, που απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

19/01/15 20:30 και 22:30
OH BOY (2012, 83’)
Σκην.: Γιαν Όλε Γκέρστερ
Πρωτ.: Τομ Σίλινγκ, Φριντερίκε Κέμπτερ, Μαρκ Χόσμαν
Ένα 24ωρο από τη ζωή του Νίκο, ενός 30χρονου έφηβου, με φόντο ένα ασπρόμαυρο Βερολίνο. Ο Νίκο περιφέρεται στους δρόμους της πόλης παρατηρώντας τους ανθρώπους της με μόνη προσωπική του επιδίωξη ένα ποτήρι καφέ. Μία ταινία για τη γενιά των 30, για τις υπαρξιακές ανησυχίες της, τις αναταραχές της ζωής και τις συνέπειες προηγούμενων επιλογών που τώρα ζητούν δικαίωση. Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2013 και μία από τις καλύτερες ταινίες για την πόλη του Βερολίνου.

26/01/15 20:00 και 22:30
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 678 – 678 (2010, 100’)
Σκην.: Μοχάμεντ Ντιάμπ
Πρωτ.: Νέλι Καρίμ, Μπούρσα, Ναέντ Ελ Σεμπάι
Τρεις γυναίκες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις που ζουν στο Κάιρο θα συναντηθούν για να σπάσουν τη σιωπή της σεξουαλικής παρενόχλησης που βιώνουν καθημερινά. Μία από αυτές δεν θα αργήσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της τιμωρώντας όσους άνδρες την πλησιάζουν απειλητικά στο λεωφορείο. Ένας αστυνομικός θα αρχίσει να ερευνά την υπόθεση και σιγά σιγά θα φτάσει στα ίχνη τους.
Τα έσοδα της τελευταίας αυτής προβολής θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου "Συμβολή στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής"