Οι Κινηματογράφοι στο Ηράκλειο

Nέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, http://www.nekli.gr.

Η 9η χρονιά της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου μπορεί να χαρακτηριστεί σαν η πρώτη "ψηφιακή" χρονιά λειτουργίας μας. Η λέσχη θα συνεχίσει να φιλοξενείται στον κινηματογράφο Αστόρια Cyta αλλά θα αλλάξει μέσο προβολής. Οι ταινίες θα προβάλλονται από κινηματογραφικό projector σε μορφή DVD, Blu Ray ή ηλεκτρονικό αρχείο mp4. Υπάρχει βέβαια και η ταινία Όσλο 31 Αυγούστου που θα προβληθεί σε φιλμ 35 mm, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να προβάλλουμε όποια ταινία θέλουμε, αφού η αίθουσα δε διαθέτει τον εξοπλισμό να προβάλλει ταινίες σε μορφή DCP. Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε αυτή η αλλαγή είναι επειδή το φιλμ έχει εγκαταλειφθεί και υπάρχουν ελάχιστες ταινίες που μπορούν πια να προβληθούν σε αυτή τη μορφή. -

Οι τιμές παραμένουν ως εξής : Κανονικό εισιτήριο : 5 Ευρώ Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, μαθητές, πολύτενκοι, ΑΜΕΑ) : 3 Ευρώ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας : 1 Ευρώ Κάρτα 10 προβολών : 35 Ευρώ Κάρτα 5 προβολών : 20 Ευρώ.

 

ποστερ

ΔΕΥΤΕΡΑΝ:

Μακριά από τους Ανθρώπους
( Loin des Hommes [2014] )
Δε2030 Δε2230
Αστόρια (Λέσχη) Δε 15/2/2016

Σκην.: Νταβίντ Ελοφέν
Πρωτ.: Βίγκο Μόρτενσεν, Άντζελα Μολίνα, Βενσάν Μαρτέν, Ρεντά Καντέμπ.
Το 1954, σε ένα απομονωμένο χωριό της Αλγερίας, ένας Γάλλος δάσκαλος αναλαμβάνει να συνοδεύσει έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, ως την κοντινή πόλη για να δικαστεί.
Λιτή αλλά κινηματογραφικά ουσιαστική μεταφορά ενός διηγήματος του Αλμπέρ Καμί, η οποία ενσωματώνει στοιχεία γουέστερν σε ένα ρεαλιστικό δράμα με πολιτικές και υπαρξιακές προεκτάσεις.

Το trailer της ταινίας
Περισσότερα στοιχεία για την ταινία
Περισσότερα στοιχεία για το σκηνοθέτη